X

RESERVA LA TEVA EXPERIÈNCIA


Els grups seran d’entre 4 i 6 persones.

Per grups de més o menys persones, consultar.

X

REGALA UNA EXPERIÈNCIA EMPORDÀLOVERS

Per regalar una experiència, només has d'escollir una ruta, el número de persones i omplir les teves dades.

El regal dura un any des del moment de la compra i podreu canviar la ruta sempre que no canvii l' import.

Per regalar packs d'experiències consulta´ns a info@empordalovers.cat

Dades de la persona a qui li regales l’Experiencia
Les teves dades

Les bones històries són sempre històries d’amor. La història d’EmpordàLovers, com no podia ser d’una altra manera, també ho és. En aquest cas es tracta d’una història d’amor de dos figuerencs, en Xavi Díaz i en Pau Juanola, amb un territori, l’Empordà. Aquesta història va començar fa una vintena d’anys quan en Xavi i en Pau van treballar plegats com a monitors acompanyants en les campanyes d’esquí del Servei d’Esports de Figueres. Fins llavors, mai no havien coincidit. Coses de la diferència generacional. Però tan bon punt es van conèixer van veure que tenien una passió comuna: l’Empordà. Una passió que cadascú vivia a la seva manera. En Xavi participant en entitats de lleure educatiu i ambiental, com l’Esplai Xibalbà, l’Agrupament Escolta Xiprers al Vent o l’IAEDEN. I en Pau, des del Centre Excursionista Empordanès.

Els anys van anar passant, fins que el 21 de juny de 2014, durant la celebració del Dia Mundial de la Música a Figueres, van tornar a coincidir. En aquesta trobada van parlar de moltes coses i van començar a fer volar coloms sobre la possibilitat de muntar un negoci plegats per donar a conèixer l’Empordà i tota la seva riquesa d’una manera diferent, sostenible i de qualitat.

En aquell moment, va ser una d’aquelles converses plenes de bones intencions que tots hem tingut alguna vegada i que mai no van més enllà, però en Xavi i en Pau ho tenien clar. No sabien quant trigarien, però trobarien la manera de fer realitat el seu somni de difondre i posar en valor l’Empordà, el seu patrimoni i la seva gent.

A la primera conversa, en va seguir una segona, una tercera… L’eix de treball era clar: volien crear experiències turístiques responsables, de proximitat i territorialment sostenibles. Ja tenien el què. Ara havien de decidir el com. El tipus d’experiències que volien oferir eren inviables a peu, però, al mateix temps, el 35% del territori de l’Empordà estava protegit i era impossible accedir-hi en vehicles motoritzats. Després de donar-hi moltes voltes, van trobar la resposta en la bicicleta elèctrica de muntanya. L’ús d’aquest mitjà de transport els havia de permetre oferir experiències de descobriment de l’Empordà que cobrien distàncies relativament llargues, de fins a 30 o 40 quilòmetres.

A més, per ella mateixa, la bicicleta elèctrica de muntanya ja podia ser tota una experiència. Encara mai no hi havien pujat, però recorden perfectament el primer dia que en van provar una. Va ser fent una ruta entre Perafita i Cadaqués pel Corriol de la Mina. Per en Pau va ser tot un descobriment. De sobte, una ruta que en bicicleta de muntanya requeria força esforç, es va convertir en diversió en estat pur. Gràcies a la bicicleta elèctrica de muntanya les pujades eren fàcils, podia gaudir del paisatge sense treure el fetge per la boca i era assequible fins i tot a persones que no fan esport habitualment. I a més a més, era sostenible. Què més es podia demanar?

De mica en mica, les peces començaven a encaixar. El següent pas era escollir el model de bicicleta elèctrica d’EmpordàLovers. I ves per on, Figueres és la seu de Rieju, una empresa coneguda per la fabricació de motocicletes amb una línia de bicicletes elèctriques de molta qualitat. Com a empresa sostenible, un dels punts crítics, era la càrrega de les bateries elèctriques de les bicicletes. La solució la van trobar ben a prop de casa, a Banyoles. Allà hi té la seu Agrienergia, una empresa comercialitzadora d’energia verda que subministra la llum a Navata, on hi ha la seu de l’ empresa. Just el què necessitaven.

El següent objectiu era aconseguir un vehicle verd per al transport de les bicicletes i dels EmpordàLovers. Però amb això no se’n van ensortir, per tipologia de vehicle i d’autonomia necessària. Per compensar-ho i reduir al màxim l’impacte en el territori i el medi ambient, totes les experiències EmpordàLovers inclouen el transport d’anada i tornada de les persones participants des de punts de recollida prefixats per tal d’evitar desplaçaments innecessaris i afectar el mínim possible el territori.

El projecte començava a agafar embranzida i en Xavi i en Pau ja no estaven sols. En Ferran Díaz, la Raquel Bosch, en Joel Bech i l’Olga Díaz havien pujat a la bici i tots sis creaven EmpordàLovers. Una marca que, com ells, transmet passió pel territori.

“Som amants d’aquest territori que és l’Empordà i volem emocionar i emocionar-nos ensenyant-lo”, asseguren.  

 

 

UN COMENTARI

  1. Fantàstica experiència amb la gent d’Empordà Lovers , en Pau i en Xavi, ens van acompanyar en tot moment de l’excursió que vam fer pel Cap de Creus desde Roses , tant la recollida amb el transfer com la tornada van ser súper còmodes amb VW Transporter totalment equipada amb aire condicionat i el material totalment nou, bicis doble suspensió RIEJU amb seient regulable i motor bosch d’última generació ,repetirem segur !

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Empordàlovers e-mountainbike
experience

Si vols conèixer les novetats d’EmpordàLovers:

Si vols rebre les novetats i promocions d'EmpordàLovers, inscriu-te a la nostra Newsletter